Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
Po - Pá: 8-16 hod.
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 1 000,00 Kč a máte dopravu ZDARMA

Rychlý vizuální výběr ukrajinských map

Rozcestník

 

Množstevní sleva

Při větším nákupu dostanete slevu na dopravu!

Nad 400 Kč je cena nižší o 30 Kč
Nad 700 Kč je cena nižší o 60 Kč
Nad 1.000 Kč je cena nižší o 90 Kč

Navštivte nás

Můžete si u nás vše prohlédnout a nakoupit z kompletní nabídky map a knih. Rádi vám poradíme s výběrem.

KARPATIA - mapy, knihy...
Náměstí Míru 470
Mšeno 277 35

Po - Pá: 8:00 - 16:00 hod.
Tel: +420 777 769 149

více informací

 

Pomáháme

  1. Úvod
  2. Blog
  3. Ukrajina
  4. Ukrajinská kuchyně
16.04.2019

Ukrajinská kuchyně

Tato stránka pro Vás může být inspirací, pokud přemýšlíte, co neobvyklého uvařit rodině k obědu, nebo Vám poslouží pro představu, co můžete očekávat na stole při návštěvě přátel, či obchodním jednání na Ukrajině.

Několik internetových úvah o ukrajinské kuchyni:

server Prodamy.cz
server Vareni.cz

Nehledejte zde kompletní ukrajinskou kuchařku, pouze odkazy na ukrajinské recepty, které se nacházejí na českém internetu:


Boršč ukrajinskýHovězí podle ukrajinského jidiš receptu
Šašlik pravý
Rybářská polévka ukrajinská
Ryba v kožíšku
Tvarožník
Kuťja - ukrajinský vánoční dezertDesítky receptů na serveru LabužníkZ receptáře sestry Věry Švarcové z Bohemky
Několik receptů na tiscali
Několik receptů na mizici

Copak lze nemilovat ukrajinskou kuchyni?

Až zavítáte do Kyjeva, můžete navštívit např. stylovou restauraci Carske selo.
Ale i v Česku už je několik restaurací, kde můžete v klidu (a bez práce) ochutnat ukrajinskou kuchyni:


Tryzub - ukrajinská restaurace v Brně
U Kolji - ukrajinská restaurace v Litomyšli
Café Prados - výborný boršč v centru Prahy
Zavítáte-li na Krym, zkuste alkoholové zábaly v tamních lázních spojené s degustací :-)

Doporučujeme :-) :

Ukrajinský boršč od rodilé Ukrajinky
(recept zazněl v Apetýtu ze zlínského studia v úterý 17. října 2006)
500 g vepřového boku s kostí (libovějšího), 1 větší mrkev, 1 větší červenou řepu, 1 cibuli, 2 - 3 brambory, 300 g čerstvého zelí, rajský protlak nebo 2 čerstvá rajčata, sůl, pepř, bobkový list, polévkové koření, olej na smažení, zakysanou smetanu a na ozdobu čerstvou petrželku.

Do hrnce dáme vařit na kousky nakrájené maso. Až odšumí, přidáme na kostičky nakrájené brambory a nadrobno nakrájené čerstvé zelí. Plamen ztlumíme a vaříme na mírném ohni. Přidáme ještě bobkový list a polévkové koření. Zvlášť uvaříme červenou řepu ve slupce, pak ji nastrouháme. Mezitím si nakrájíme cibulku a na větším struhadle nastrouháme mrkev. Na pánvi rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibulku, přidáme mrkev a také uvařenou nastrouhanou červenou řepu, osolíme, opepříme, přidáme rajský protlak, 2 lžíce zakysané smetany a krátce podusíme. Nakonec vše přidáme ke směsi v hrnci, 7 - 10 minut povaříme a můžeme podávat, ale nejlepší je až se trochu rozleží.

Při podávaní můžeme ještě přidat do talíře lžíci smetany a ozdobit nasekanou čerstvou petrželkou.
(Zdroj: http://www.rozhlas.cz/brno/recepty/_zprava/285668)


Rychlé, dobré a levné stravování na Ukrajině:
Během července 08 jsme vyzkoušeli síť samoobslužných restaurací "Пузата хата", neboli "Pupkatý domek" :-)
Můžeme jedině doporučit!! - dobré ceny, veliký výběr, originální prostředí ...
Více na http://puzatahata.kiev.ua/.

Toto léto jsme také při našich cestách autem několikrát navštívili síť rychlých občerstvení A la minute, která jsou umístěna zejména u hlavní trasy Čop - Kyjev (zde jich je už 7), vedle benzinových pump OKKO.
Ceny slušné, prostředí čisté a moderní, přátelská obsluha, jídlo kvalitní a dobré.

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Příhlášení k odběru novinek

Turistické známky Ukrajiny    Tentwood.cz   Dřevěné chrámy Ukrajiny  Přednáškomat  TERKO s.r.o. - topné koberečky a další speciální topná zařízení 

Copyright © 2007 - 2019 KARPATIA.cz - Všechna práva vyhrazena
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz